Google zegt dat economisch herstel in aantocht is. Of beter gezegd: wij zeggen dat. Want Google baseert zich op ons, de consument. Google haalt trends uit de enorme brei aan zoektermen die wij met z’n allen invoeren. Op basis van waarmee wij ons bezig houden en waarop wij dus zoeken, blijkt nu dat economisch herstel niet lang meer op zich laat wachten. In vergelijking tot januari werd in april: 30% vaker naar Mercedes Benz gezocht, 8% meer naar Gucci en +% meer naar champagne. Daarentegen gingen Lidl: (-13%) en Aldi (-36%) onderuit.
Al voor het songfestival wist Google dat Noorwegen zou gaan winnen. Met 388 punten. (Het zouden er 387 worden). En dat onze Toppers niet in de top-10 zouden komen, wist Google een week geleden ook al zeker. Google weet heel veel van ons.
Het is voor elk bedrijf, gemeente, ziekenhuis, politicus, wat dan ook, interessant om te weten waar mensen over praten. Wat bespreken mensen die van tuinieren houden? Dat is relevant voor Gardena. Internet is het nieuwe dorpsplein. Het gesrpek dat vroeger bij de dorpspomp plaatsvond, speelt zich nu online af. En dus wordt ’t vastgelegd. En dus kan je het terugvinden en meten.
Daarom zeg ik tegen bedrijven: luister naar wat er op internet over jou en je producten wordt gezegd. Daar zijn methoden voor. Google is de koning daarin. Google is overal. Google kan het weten.
Economen en deskundigen duiden de economische crisis, en daarbij gaat het vaak ook over de consument. Over wat wij doen – in termen van sparen of juist uitgeven. Maar wat we van plan zijn is moeilijk te bepalen. Onze Google zoektermen zijn een indicatie. Als het waar is dat de consument het tij kan keren, dan is er dus hoop!
Download het gesprek of speel direct af in de player.
0 reacties